Protecție nume de domeniu

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) definește numele de domeniu ca „acea formă ușor de reținut de adrese de Internet și care este folosită în mod uzual în scopul găsirii de site-uri web”.

Este important să aveți în vedere că atunci când achiziționați un nume de domeniu nu dobândiți un drept exclusiv de proprietate asupra acestuia, cum este în cazul mărcilor, spre exemplu, ci aveți parte de un drept de folosință. Astfel, trebuie să aveți în vedere anumite aspecte pentru a vă proteja de eventuale neplăceri:

  • efectuarea unei cercetări documentare pentru identificarea potențialelor conflicte cu alte drepturi de proprietate intelectuală;
  • asigurarea că persoana (fizică/juridică) de la care obțineți numele de domeniu este într-adevăr titularul dreptului de folosință asupra acestui domeniu;
  • reglementarea pe cale contractuală a drepturilor și obligațiilor părților din cadrul contractului de transmitere a dreptului de folosință.

De cele mai multe ori, numele de domeniu este transferat împreună cu un întreg portofoliu de drepturi de proprietate intelectuală, în cadrul unor tranzacții complexe.

Dacă vreți să aflați mai multe despre drepturi, obligațiile și cum vă puteți proteja numele de domeniu, contactați-ne la adresa de e-mail contact@emarca.ro sau la telefon +40 765 023 865.